BLOG

The Tierra Experience

Chileense luxe in Patagonië & de Atacamawoestijn

geschreven op 27 November 2017

Tierra Patagonia

In het vijfsterrenhotel Tierra Patagonia (2011), gelegen op de rand van Chili's mooiste Nationaal Park 'Torres del Paine', worden luxe en haute cuisine gecombineerd met een knap staaltje hedendaagse architectuur. Met een overdadig gebruik van lengahout en glas trachtte de architecte Cazu Zegers een gedicht te schrijven op de wind, Patagoniës meest dominerende natuurelement. Laag verscholen in de heuvels en lang uitgestrekt in golvende lijn met het Lago Sarmiento, wilde Zegers het landschap nooit onderbreken maar, zoals een oude fossiel, continu de dialoog aangaan met de natuur. Hotel Tierra Patagonia kreeg terecht de bijnaam ‘hotel van de wind’. Alleen het gebouw op zich is een bezoekje waard. De architecte wijdde ook bijzondere aandacht aan het beperken van warmte- en energieverlies.

De lodge ligt op ong. 4,5 uur rijden van de luchthaven in Punta Arenas en beschikt over 40 kamers, allen met uitzicht over de drie 'torens van Paine' en het helder turquoise Sarmiento meer, een regio waar guanaco’s, nandoes en vossen vrij rondlopen en regelmatig gespot worden. Zowel halve dag- als volledige dagactiviteiten worden aangeboden in drie verschillende fysieke inspanningsniveaus (easy, medium, high). Je verkent daarbij het nationaal park maar ook de uitgestrekte pampa's en authentieke estancia's in de omgeving. Tijdens halve dagexcursies lunch je in het hotel. Tijdens de langere excursies wordt een lunchbox voorzien of geniet je van een heerlijke asado BBQ op een estancia. Je maakt de excursies in kleine groep en in het gezelschap van andere hotelgasten. We raden een verblijf van min. 3 à 4 nachten aan. Om goed in te schatten hoelang je wil genieten van de omgeving, doe je er goed aan het excursiemenu even te bekijken.

Na de vele outdooractiviteiten kan je ontspannen in de Uma Spa en jacuzzi’s of genieten van het weidse uitzicht vanuit het prachtige binnenzwembad.

Website link Tierra Patagonia

Chili Tierra Patagonie Atacama Reizen 3
Chili Tierra Patagonie Atacama Reizen 2
Atacama Patagonia Chili Luxe Reizen Torres Del Paine 58
Patagonie Reizen Chili Atacama Reizen21
Chili Reizen Tierra Hotels Torres Del Paine 56
Chili Patagonie Reizen Torres Del Paine3
Chili Patagonie Reizen Torres Del Paine4

Tierra Atacama

In het noorden van Chili rijst de Atacamawoestijn op spectaculaire wijze omhoog, met borrelende geisers, grillige maanlandschappen en een mozaïek van zoutvlaktes. Op 2500 m bij de oude Aymara nederzetting Ayllu de Larache nabij één van de mooiste bezienswaardigheden van de regio, 'de Maanvallei', ligt het luxehotel Tierra Atacama, de gedroomde uitvalsbasis voor het bezoek aan deze bijzondere woestijn. Je bereikt het hotel na een transfer van ong. 1,5 uur vanuit de luchthaven van Calama naar San Pedro de Atacama.

Het hotel beschikt over 32 kamers en blinkt uit met een gezellig warm interieur in harmonie met de lokale Atacameña stijl, sfeervolle privé terrassen op de kamer, een relatief klein maar wel zeer mooi gelegen buitenzwembad met zichten op de Licancabur vulkaan, een hoogwaardige service en unieke excursiemogelijkheden.

Zowel halve dag- als volledige dagactiviteiten worden aangeboden in drie verschillende fysieke niveaus (easy, medium, high). Wie de omgeving grondig wil verkennen, kan hier gerust een hele week doorbrengen. Op aanvraag bezorgen we je graag het excursiemenu. Tijdens halve dagexcursies lunch je in het hotel. Tijdens de langere excursies wordt een lunchbox voorzien of word je verwend met een picknick lunch op een magnifieke locatie. Je maakt de excursies in kleine groep en in het gezelschap van andere hotelgasten.

Website link Tierra Atacama

Chili Tierra Atacama Reizen 3
Chili Tierra Atacama Reizen 1
Atacama Patagonia Chili Luxe Reizen Lagunes
Atacama Luxe Rondreizen Excursies Tierra Atacama
Atacama Luxe Rondreizen Tierra Lounge Outdoor
Chili Tierra Atacama Reizen 4
Chili Tierra Atacama Reizen 5

Wat kost het?

Reken op ongeveer €1000 per persoon per nacht in een superior kamer, afh. van je reisperiode en eventueel gecombineerde hotels kan de prijs iets lager of hoger liggen.

Single supplement op aanvraag. Supplementen feestdagen, piekseizoen en kerstperiode op aanvraag.

Een combinatie

Indien gewenst kan je de hotels Tierra Atacama en Tierra Patagonia combineren. Bij een min. verblijf van 3 nachten in elk hotel krijg je bovendien een korting van 10% toegekend. Bij een min. verblijf van 4 nachten in elk hotel krijg je een korting van 15% toegekend & een gratis overnachting in hotel The Ritz Carlton Santiago.

Wat is inbegrepen?

Zo goed als alles! Naast een waaier aan excursiemogelijkheden en volpension zijn ook de luchthaventransfers van/naar het hotel, entreegelden, het gebruik van spa- en wellness faciliteiten en dranken uit de open bar (waaronder huiswijnen, cocktails, bieren en likeuren) inbegrepen.

Niet inbegrepen zijn een fooi en evt. geïmporteerde alcoholische dranken.

Een all-inclusive verblijf start om 15u00 en eindigt 's middags om 12u00.
Er zijn geen excursies voorzien op de dag van aankomst, maar op de dag van vertrek kan je evt. nog een halve dagexcursie maken in de voormiddag.

Wanneer boek ik best?

Zo vroeg mogelijk. De Tierra hotels behoren tot de meest begeerde charme accommodaties van het land en zijn dan ook snel volgeboekt, vooral tijdens de maanden december tot februari. Vroeg reserveren is aanbevolen. Tierra Patagonia is gesloten van mei t.e.m. augustus (tijdens de lokale wintermaanden). Om je hotelreservatie te bevestigen wordt een voorschot van 50% gevraagd.

Chili Patagonie Reizen Torres Del Paine Tierra

geschreven door Helen De Meyer

Profielfoto2C