BOLIVIE

HIGHLIGHTS Hart van de Andes

Nuttig om weten

Idealiter plan je deze reis tijdens het droge seizoen (april/mei tot oktober). Overdag aangenaam warm (16 à 18°C) in La Paz en aan het Titicacameer, al koelt het 's nachts stevig af (soms tot onder het vriespunt). Gemiddelde temperaturen tijdens de jeepsafari in Uyuni bedragen 15°C overdag en -9°C / -12°C ’s nachts. De koudste maanden zijn juni en juli met kans op ijsplekken in de Zuid-Lipez. Het is helder met gemiddeld 7 tot 9 uur zonneschijn per dag. 

Jeeptochten over de Altiplano hebben altijd een avontuurlijke karakter. Bolivië is weinig ontwikkeld op vlak van toeristische infrastructuur: slechte (vaak onverharde) wegen in combinatie met weinig regelgeving, wisselvallige of harde weersomstandigheden en denkwijzen die verschillen van de onze kunnen leiden tot kleine programmawijzigingen waardoor een flexibele ingesteldheid van pas komt.

Op sommige plaatsen leg je lange afstanden af naar een hotel. Bagage gaat, afhankelijk van het aantal reizigers in de koffer of op het dak. Een stofhoes komt altijd van pas. Wat accommodaties betreft is er in Bolivië weinig keuze. Het is daarbij noodzakelijk af en toe de comfortdrempel wat te verlagen. In ruil geniet je van wondermooie uitzichten en reiservaringen.
Atacama kiest standaard voor de meest comfortabele hotelopties ter plaatse. 

Deze reis situeert zich op hoogtes tussen de 3600 à 4600m. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden, drink veel water en vermijd alcohol. Daarna verdwijnen deze symptomen vrij snel. Een controle bij de tandarts is aanbevolen. Tanden zijn immers zéér gevoelig op grote hoogte. Daarnaast is het belangrijk zich te beschermen tegen de felle hoogtezon.

La Paz 3650m | Titicaca 3860m | Uyuni 3600m | Ojo de Perdiz 4600m | Potosi 3890m | Sucre 3670m

De overnachtingen zijn inclusief alle ontbijten. Overige inbegrepen maaltijden: 2 x lunch tijdens de 2-daagse tour op het Titicacameer, 2 x lunch en 2 x avondmaal tijdens de 3-daagse jeeptocht. Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Gezonde conditie in combinatie met een avontuurlijke instelling is gewenst. Ondanks de hoogte zijn er op deze reis geen grote fysieke inspanningen. Op het Titicacameer wandelingen van 2 à 4 uur.

Ter plaatse reis je met een Engelssprekende gids. Tijdens de 3-daagse jeeptocht voorzien we een Engelssprekende chauffeur/gids. De non-stop transfers Uyuni – Potosi – Sucre gebeuren zonder gids.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbaar team en Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Tijdens de jeepexpeditie reis je in recente goed uitgeruste jeeps (max 4 personen + 1 chauffeur/gids), steeds voorzien van een zuurstoffles en satelliettelefoon.

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. 

Nog vragen?

Bekijk onze FAQ over Bolivie