INFO ROND COVID-19 VIRUS

De wereldwijde impact van het coronavirus raakt onze sector en ons bedrijf in het diepst van ons hart. Die impact raakt ook jou, als reiziger van Nordic of Atacama. Onze klanten zijn ons dierbaar en hebben altijd heel centraal gestaan in onze bedrijfsvoering. Net daarom blijven we er toch voluit voor blijven gaan. Dat doen we onder meer door je zo goed en snel mogelijk te informeren en door je oplossingen aan te reiken in het geval jouw vakantieplannen overhoop zouden worden gegooid.

Op basis van het vernieuwd verbod van de Belgische overheid van dinsdag 17/03 om niet meer naar het buitenland te reizen tenzij noodzakelijk, zullen we tot en met 5 april geen reizigers meer naar hun vakantiebestemming brengen.

Een aantal van onze bestemmingen hebben een strikter inreisverbod opgelegd waaraan wij ons uiteraard zullen aanpassen:

  • Zweden, Finland, Noorwegen en IJsland: afreizen t.e.m. 30/04 worden geannuleerd
  • Canada: afreizen t.e.m. 30/05 worden geannuleerd
  • Verenigde Staten: afreizen t.e.m. 30/04 worden geannuleerd
  • Zuid-Amerika: afreizen t.e.m. 30/04 worden geannuleerd

Indien je afreis in de “geannuleerde periode” plaatsvindt, contacteren we je per e-mail of telefoon.

Voor afreizen na bovenvermelde data voor de respectievelijke bestemmingen gaat op dit moment alles door zoals voorzien. Moest hier toch een wijziging in komen, dan hoor je van ons en zullen wij onze verantwoordelijkheid opnemen zoals we dat ook doen voor de reeds geannuleerde afreizen We volgen de situatie op de voet. We vragen je dan ook vriendelijk maar uitdrukkelijk om ons niet te contacteren i.v.m. annuleringen of verplaatsingen van deze latere afreizen. Deze gaan momenteel tot nader bericht gewoon door. De medewerkers van NORDIC en Atacama doen hun uiterste best (7/7 en 24/24) om iedereen zo goed mogelijk te informeren en beschikbaar te zijn. Ondanks deze inzet kunnen de wachttijden voor wie ons belt of mailt, soms oplopen. Er zijn immers heel veel vragen. Bedankt voor je begrip daarvoor.

Tenslotte willen we je nogmaals bedanken omdat je je vakantie aan ons toevertrouwt, in het verleden of voor een vertrek later dit jaar of volgend jaar. We blijven er alles aan doen om dat vertrouwen te verdienen. Ook in moeilijke tijden.

Bedankt voor je vertrouwen en zorg goed voor elkaar!

Het team van Nordic, Atacama, Wild Alaska & Canada Travel Designers

Situatie Argentinië

27 maart 2020

Alle reizen naar Argentinië worden geannuleerd tot 30 april naar aanleiding van een inreisverbod van minstens 30 dagen aan o.a. Europeanen dat ingaat vanaf 13 maart. Wij zullen de getroffen reizigers individueel contacteren en de volgende stappen bespreken.

Situatie Chili

27 maart 2020

De Chileense overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen voor 90 dagen, ingaande van 19 maart. De regering streeft met deze maatregel naar de naleving van de quarantaineprotocollen, het veiligstellen van de distributieketen om de normale bevoorrading van de bevolking te garanderen en de grens beter te beschermen en te beveiligen. Er geldt tevens een officieel inreisverbod voor mensen die uit het buitenland komen, voor onbepaalde tijd. Dit heeft als gevolg dat rondreizen met vertrek t.e.m. 30/04 geannuleerd worden. Wij zullen de getroffen reizigers individueel contacteren om de volgende stappen te bespreken.

Situatie Peru en Bolivië

27 maart 2020

De Boliviaanse overheid laat alle vluchten vanuit en naar Europa opschorten vanaf zaterdag 14 maart 2020 voor onbepaalde tijd.

Sinds 17 maart is Peru in lockdown en heeft het land beslist om de grenzen te sluiten voor Europeanen t.e.m. 16/04.

Dit heeft als gevolg dat rondreizen met vertrek t.e.m. 30/04 geannuleerd worden. Wij zullen de getroffen reizigers individueel contacteren om de volgende stappen te bespreken.

Situatie Ecuador

27 maart 2020

Vanaf 16/03 geldt er in Ecuador een officieel inreisverbod voor mensen die uit het buitenland komen. Dit voor onbepaalde tijd. Dit heeft als gevolg dat rondreizen met vertrek t.e.m. 30/04 geannuleerd worden. Wij zullen de getroffen reizigers individueel contacteren om de volgende stappen te bespreken.

We houden de nieuwsberichtgeving continu in de gaten, aangezien de situatie voortdurend verandert.

Onze hoogste prioriteit is om u goed op de hoogte te houden.

We willen je er ook op wijzen dat alle luchtvaartmaatschappijen momenteel zeer soepele herboekingsvoorwaarden aanhouden die toelaten om je vliegreis kosteloos te verplaatsen naar een latere vertrekdatum indien er beschikbaarheid is in dezelfde boekingsklasse. Meer info over de herboekingsvoorwaarden van KLM en Air France lees je hier.