BLOG

De WOW factor in Bariloche

Verleg je grenzen in Patagonië

geschreven op 25 Juni 2024

Noord-Patagonië in al zijn facetten

Een reis naar Patagonië ontwerpen gaat wel eens gepaard met een hoop keuzestress. De bestemmingen Bariloche en Villa La Angostura in het noorden van Patagonië worden daarbij vaak ingeruild voor de zuidelijke hoogtepunten. Desondanks heeft deze schitterende bergregio iets sereen en bijzonder waarmee het uitblinkt tegenover vele andere in Argentinië.

We beschrijven hieronder de mogelijkheden voor een exclusieve belevenis. Een pure ontdekkingstocht waarbij we de focus leggen op de ultieme blend tussen een ruig avontuur van de gebaande paden en verfijnde gastronomie. Je ervaart de ziel van Noord-Patagonië in al zijn facetten.

Hoewel deze reis misschien een avontuurlijke indruk geeft, is ze heel toegankelijk ontworpen en haalbaar voor iedereen met een normale gezonde conditie en zin voor avontuur.

Argentinie Bariloche Long Tour 4
Argentinie Bariloche  Long Tour 5

Dwars over de Andes

Je ontdekkingsreis start in het Chileense stadje Puerto Varas en Hotel AWA. Na een actieve verkenning van één van de mooiste Valdiviaanse regenwouden van Patagonië steek je de Andes over naar Bariloche en het Argentijnse Merengebied.

Niet via de klassieke route of de alom bekende cruise 'Cruce Andino', maar overland, dwars over de Andes. De weg kronkelt door valleien en langs onstuimige rivieren. Elke bocht onthult nieuwe panorama’s met besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bossen en glinsterende meren waarin de wolken weerspiegelen.

Langs de bergpas Cardenal Samore reis je naar de iconische Ruta 40. Onderweg stop je voor een wandeling. Bij het kruispunt van de meren Espejo Grande, Correntoso en Nahuel Huapi volg je één van de mooiste stukken van de Zevenmerenroute tot in Villa La Angostura.

Villa La Angostura ligt verscholen in een schilderachtig bos. Een frisse bergbries en de geur van dennen en cypressen vullen de lucht. Aan de oevers van het serene Correntoso meer vertraagt de tijd met elke golfslag op de kiezels.

De volgende twee nachten breng je door op een idyllische locatie, aan de oevers van het Nahuel Huapi meer in Hotel Las Balsas (Relais & Châteaux).

Argentinie Bariloche Victoria Island
Argentinie Bariloche Victoria Island2
Argentinie Hotel Las Balsas Relais Chateau

Wandel terug in de tijd

Op Isla Victoria, Nahuel Huapi Nationaal Park

Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op het meer vaar je per privéjacht over het kristalheldere water van Lago Nahuel Huapi naar Isla Victoria, een eiland met een oppervlakte vergelijkbaar met Manhattan Island vol natuurschoon.

Hoewel de enige bewoners van het eiland parkgidsen en personeel van de (enige) lodge zijn, heeft het een rijke menselijke geschiedenis die de wandelingen ontzettend boeiend maakt. Voordat Victoria eiland in de 16e eeuw ontdekt werd door Europese kolonisten, was het bewoond door Mapuche en Tehuelche stammen. In de late 19e en vroege 20e eeuw werd het eiland het toneel van verschillende mislukte kolonisatiepogingen. Tegenwoordig is dit beschermd natuurgebied dat deel uitmaakt van het Nahuel Huapi Nationaal Park.

Argentinie Bariloche Victoria Island3

Afhankelijk van je conditie stippelt je privégids een wandeling uit (5 à 8 km, met hoogteverschillen van 360 à 900m). Typerend zijn de verlaten stranden en de rotskliffen die de dichtbegroeide bossen van het eiland omringen.

Je wandelt langs een mix van inheemse boomsoorten, zoals coihue en cipres, alsook grote sequoia’s en naaldbomen die later geïntroduceerd werden. In het zeldzame Arrayanes woud spot je eeuwenoude bomen met een roestkleurige schors. De fauna op het eiland is al even indrukwekkend. Ga op zoek naar verschillende vogelsoorten, waaronder de majestueuze Andescondor en de Magelhaense specht, herten, wilde zwijnen en de inheemse ‘monito del monte’ (een klein buideldier).

Je bewondert oude rotsschilderingen, neemt een kijkje in het schooltje van de lokale gemeenschap en bezoekt een klein museum over de blanke kolonisten.

Argentinie Bariloche Isla Experience Gourmet 18
Argentinie Bariloche © Esencia Patagonia Isla Experience Gourmet 144

De wandeling eindigt in de Baai de Antepuerto, waar een privéchef wacht met een heerlijke muzikale gourmet lunch.

Per privéjacht vaar je naar het volgende verblijf, gelegen aan de oevers van het Nahuel Huapi meer in Bariloche, een stad die doordrenkt is met Zwitserse charme en ruikt naar verse chocolade en geroosterd hout.

Private glamping op verlaten strand

Atacama zou Atacama niet zijn als we je niet op plekken brengen waar de wereld je niet kan vinden.

Op verzoek is het mogelijk om te overnachten in een privé pop-up glamping kamp die deze 'one-in-a-lifetime Patagonia experience' nog een extra bijzondere boost geeft.

We brengen je naar een verlaten strand op een klein eilandje voor Isla Victoria. Je eigen privétent wordt opgezet op een afgelegen plek die geen enkel hotel kan evenaren. Een privé chef-kok reist mee (optioneel) voor een gastronomische afwerking.

Argentinie Bariloche Private Glamping 1
Argentinie Bariloche Private Glamping 5
Argentinie Bariloche Private Glamping 3

“Our eyes need landscapes like our ears need music. It is the memory of those landscapes that keeps us alive and the chance to travel in our minds. Just for a moment, to those sacred places. Travel is a return to the essence. It allows you to be the most honest version of yourself. And you simply feel alive.”

De ultieme Andes Experience

Langs eeuwenoude trails met spectaculaire berglandschappen

De derde dag ga je wandelen en mountainbiken of kajakken (naar keuze). Je volgt één van de oudste trails in Patagonië die Palotinos-priesters gebruikten tijdens hun bedevaart naar Cerro López. Je geniet van spectaculaire berglandschappen met door gletsjers uitgehouwen rotspartijen die naadloos overlopen in coihue bossen. Tussen de takken door blijven vergezichten over het Nahuel Huapi meer je vergezellen.

Verleg je grenzen

Bij het magnifieke uitkijkpunt op de Brazo Tristeza borrelt de adrenaline op wanneer je onder uitstekende begeleiding met koord en harnas de berg opklimt.

Je volgt een kort wandelpad naar een rotspunt die doet denken aan de Pride Rock uit The Lion King. Vanop het natuurlijk balkon kijk je je ogen uit over de Brazo Tristeza met de majestueuze Cerro Tronador op de achtergrond. Hier op deze magische plek kom je op adem en rest enkel te genieten van het uitzicht. Je daalt weer af via een avontuurlijke rappel.

Argentinie Bariloche Andes Trail At Campestre 5
Argentinie Bariloche Andes Trail At Campestre 6

Lunch with Nature

Je inspanningen worden beloond met een lunch op een adembenemende locatie. De chef brengt daarbij oude kooktechnieken van de inheemse Tehuelches weer tot leven. Proef de Andes, luister naar het suisen van de bergwind en speur naar condorvogels aan de hemel. Een artiest zorgt voor een intieme sfeer terwijl je nipt van een kopje koffie of thee.

Mountainbike of kajak

Je daalt weer af via de Brazo Tristeza naar een schilderachtig strand aan het Nahuel Huapi meer. De weg terug naar Bariloche vul je naar keuze in, waarbij je kiest tussen een mountainbike- of een kajaktocht. Tijdens het mountainbiken rijd je het schilderachtige Circuito Chico traject, door inheemse bossen en langs de meren Moreno en Nahuel Huapi. Kajakkers peddelen hun weg terug over de kristalheldere wateren van meren Moreno en Nahuel Huapi.

Argentinie Bariloche Andes Trail Gourmet 20
Argentinie Bariloche Andes Trail At Campestre 13
Argentinie Bariloche  Andes Trail Gourmet 23
Argentinie Bariloche Mountain Bike Otoño

geschreven door Helen

Helen 2022

Andere reissuggesties