BOLIVIË

Bolivië Reizen

Door Bolivië reizen is een ervaring van ongekende schoonheid en vele extremen.

Het hoogland van Bolivië, ook wel de Altiplano genoemd, omsluit bijna de helft van het land en vormt samen met uitlopers in Chili, Peru en Argentinië de op een na grootste hoogvlakte op aarde.

Op de Boliviaanse Altiplano reis je door één van de meest onherbergzame maar mooiste natuurgebieden ter wereld. Beleef het verschil tussen de hitte van de woestijn en ijskoude nachten in de ijle berglucht. Kolkende geisers en giftige roodgekleurde meren staan in schril contrast met duizenden karmijnrode flamingo’s en afgelijnde vulkanensilhouetten onder een purperen horizon.

Plaatsen als de Salar de Uyuni, de Lagunas Colorada en Verde of de geisers Sol de Manana vormen het visitekaartje.

Bolivia V2

Individuele rondreizen Bolivië

Sommige mensen kiezen ervoor om enkel door Bolivië te reizen. Een pure ervaring, die je moet beleven om hem volledig te begrijpen. Met een oppervlakte van bijna 1.100.000 km² en een uitzonderlijke flora en fauna biedt het land dan ook voor iedere reiziger wat wils.

Ondanks dat bijna alle leven in en rond de kurkdroge zoutvlakte Salar de Uyuni uitgestorven is, ligt het grootste zoetwatermeer van het continent slechts een paar honderd kilometer verder. Het Titicacameer biedt schilderachtig gelegen Incaruïnes, exclusieve uitzichten over de Cordillera Real en magische zonsondergangen.

Vierduizend meter lager meandert de Rio Beni zich een weg door het Amazonewoud in het Madidi Nationaal Park, dé plek bij uitstek voor een intense onderdompeling in de jungle. Hoewel hier voornamelijk Tacana en Quechua indianen leven, wordt de Boliviaanse bevolking vooral gekarakteriseerd door Aymara’s. Ingetogen en doordrongen van authenticiteit. Gezichten met een verhaal. Aymara’s leven een hard en arm bestaan maar inspireren desondanks vele wereldreizigers met hun vrolijke Charango-muziek, kleurrijke festivals en gereserveerde levensvisie.

Op zoek naar een echte wildlife beleving? Combineer Madidi Nationaal Park dan met een paar nachtjes op de Pampas del Yacuma, maar hou rekening met eenvoudige accommodaties. Of trek per goed uitgeruste jeeps door de nationale parken van Amboro of Toro Toro voor een nog diversere natuurreis.

Naast de natuurwonderen van de Altiplano en het laagland kunnen ook cultuurliefhebbers in Bolivië hun hartje ophalen. Op de kleurrijke Aymaramarkt van Tarabuco of op de heksenmarkt in La Paz bijvoorbeeld. Of op de archeologische site Tiwanaku of op één van de pittoreske pleintjes met witgepleisterde historische panden in Sucre. Ook niet te missen is het zilvermijnstadje Potosi waar je een ware schatkamer aan koloniale architectuur aantreft.

Je leest het, meerdere individuele afreizen zijn vereist om het maximale uit je kennismaking met deze parel van Zuid-Amerika te halen.

Rondreis Bolivië, met Chili, Argentinië of Peru

Als draaischijf van de centrale Andes kent Bolivië een strategische ligging voor combinatiereizen met Peru, Chili & Argentinië. In ons reisaanbod vind je alvast enkele crossborder suggestieroutes terug. Reis bijvoorbeeld vanuit Sucre en Potosi dwars over de Salar de Uyuni naar de Chileense Atacamawoestijn en de ruige Argentijnse quebrada's rond Salta in onze 21-daagse Sendero Altiplanico. Of start je rondreis vanuit Cusco en Machu Picchu in onze Trans Andes (2 weken Peru & Bolivië) of The High Frontier (18 dagen Peru, Bolivië & Chili). Sendero Altiplanico en High Frontier tonen je bijvoorbeeld het sfeervolle woestijndorp San Pedro de Atacama, je uitvalsbasis voor actieve trekkings, jeep-, mountainbike- of quadbike tochten naar o.a. de Salar de Atacama, de Tatio geisers en de Maanvallei.

Wens je aanvullende informatie over onze Bolivië reizen? Bel dan +32 9 398 28 76, stuur ons een mail of breng een bezoekje aan één van onze infoavonden.

Onze reizen in Bolivië

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Klokkenluider policy

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu