LET'S TALK!

Helen 2022

Helen De Meyer

Teamlead & productmanager

In mei 2016 startte Helen (35) de niche reisspecialist Atacama op. De focus legt ze op het Andesgebied in Zuid-Amerika en de enorme diversiteit die je er als reiziger op je bord krijgt. Helen keert nu jaarlijks terug naar de Andesbodem, alleen of met man en kinderen, en doet niets liever dan reisroutes ontwerpen die barsten van de beleving en authenticiteit. Helen heeft een neus voor maatwerk en kan mits een goed persoonlijk gesprek snel iemands wensen & reisstijl inschatten.

Email Helen De Meyer of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

Het is moeilijk kiezen tussen Ecuador en Argentinië. Na een verblijf van zes maanden in het mega-diverse Ecuador heb ik een heel bijzondere band met dit land. Naar het afgelegen Amazonewoud kan ik blijven terugkeren. Geen betere plek om te onthaasten en deconnecteren. De combinatie met de Galapagos eilanden blijft voor mij een onvergetelijke ‘once in a lifetime’ ervaring. Maar ook Argentinië - waar ik bijna jaarlijks eens passeer - begint stilaan als een tweede thuis te voelen. Ik kan maar niet genoeg krijgen van de natuurcontrasten in combinatie met de Argentijnse 'calidad de vida' (levenskwaliteit). Bij een glaasje Malbec, een empanada en een Gaucho deuntje geniet ik van de gletsjers in Vuurland, de canyons rond Salta, de walvissen bij Peninsula Valdes en de authenticiteit in Esteros del Ibera. Wat wil je nog meer?

Meest adembenemende spot

De Altiplano without a doubt! Letterlijk en figuurlijk werd ik weggeblazen door de natuurpracht en de weidse uitzichten over niemandsland tijdens avontuurlijke jeepexpedities over de hoogvlaktes rond Uyuni in Bolivie of bij Tolar Grande in Argentinie. Om maar te zwijgen over de prachtige duinwandelingen in Atacamawoestijn in Chili. De Altiplano is 'mijn plekje'. De ruime regio ontroerde mij dusdanig dat ze de inspiratie was voor het opstarten van Atacama.be

Meest verrassende ervaring

Een moeilijke vraag... Maar toch het minder gekende Noorden van Peru. In het bijzonder de provincie Chachapoyas liet een diepe indruk op me na. Wie wat meer tijd heeft kan er de essentie van Peru beleven. Hier ontdek je een brede waaier aan oude culturen en geniet je van Peru's mooiste landschappen. Ik stuur sindsdien elke Peru-meerwaardezoeker even die kanten uit na hun bezoek aan Machu Picchu.

Favoriete slogan

Life begins at the end of your comfort zone

Ik ben een ‘beleveniszoeker’ in hart en nieren. Geen aaneenrijging van klassieke hoogtepunten voor mij. Ik hou ervan om reizen te ontwerpen met contrast en beleving, maar ook logica en gevoel waarbij je het land van binnenuit voelt, en vooral - als dat mogelijk is - ver weg van de massa. Een authentieke ervaring, avontuurlijke trekking of expeditie waarbij ik m’n comfortdrempel verlaag, en dan afsluiten met een snuifje luxe en culinaire adresjes. Heerlijk!

Profielfoto Laura

Laura Eelbode

Travel designer

In 2016 zette Laura (33) haar carrière als zelfstandige logopediste stop en trok ze een jaar op wereldreis. Na een onderdompeling van zeven maanden in Zuid-Amerika was Laura op slag verliefd op dit stukje van de wereld. Van de overweldigende natuur in Patagonië tot ceviche smullen in Peru. Van de Boliviaanse zoutvlaktes tot het kleurrijke waterwonderland van Caño Cristales in Colombia. Intussen ontwikkelde ze een grote passie voor het individuele maatwerk en heeft ze bij Atacama echt haar plekje gevonden.

Email Laura Eelbode of bel 0032 9 398 28 76

Favoriete bestemming

In Bolivië en Patagonië zoek én vind ik de echte 'sound of silence'. Weg van de stad en alledaagse drukte laad ik mijn batterijen op. Tussen meren en bergen, gletsjers en oerbossen. Prachtige herinneringen deed ik op in de canyons van Toro Toro in Bolivië en aan de voet van Mount Fitz Roy in Argentinië, puur natuur. Je hoort het, mijn drang om me af en toe even helemaal alleen op de wereld te voelen is groot.

Meest adembenemende spot

Dat was op vijfduizend driehonderdvijftig meter hoogte... Na een pittige klim op een heldere dag bereikte ik de top van de Cerro Austria in Bolivië. Hier werd ik getrakteerd op '360° wauw'. Mount Illimani en de koninklijke bergketen Cordillera Real staan nog steeds op m'n netvlies gebrand. Daar op die top overviel me een gevoel van trots en nederigheid.

Meeste verrassende ervaring

Euhm.. In de Heilige Inca vallei in Peru werd ik eens uitgenodigd (lacht) door de indianengemeenschap van Patacancha om er deel te nemen aan hun authentieke lamablessing ceremonie. Ik bundelde plaatselijke kruiden en ingrediënten samen en legde ze al dansend en (mee)zingend op het vuur. Tot slot mocht ik een persoonlijke wens doen. Daar stonden we dan, in het gezelschap van een lokale stam en omringd door prachtige bergen en een heleboel lama’s. Het was een... ietwat vreemde, maar erg authentieke belevenis.

Favoriete slogan

Wherever you go, becomes a part of you somehow.

Bij een prachtige bestemming verlies ik steevast een stukje van mijn hart. Ik draag de landschappen, praatjes met de lokale bevolking, de geuren en smaken heel lang met me mee. En probeer een aantal interessante denkbeelden hier in m'n dagdagelijks Gentse leventje toe te passen. Reizen verrijkt me en verruimt mijn visie.

Atacama maakt deel uit van de Nordic Collection

Ontdek alle reismerken op

Wild Alaska, de specialist in Alaska en Yukon
Met Canada Travel Designers naar Canada
MyHimalaya, de expert voor reizen naar Bhutan, Nepal, India, Myanmar en Sri Lanka
Exploratiereizen naar de poolgebieden met Explore.be
Nordic, de Scandinaviëspecialist
Galtic, dé specialist voor reizen naar Ierland en Schotland