Altiplano

Adembenemend, ruig, buitenaards, onmetelijk…
De Altiplano is en blijft het meest extreme natuurfenomeen van de Andes.

Actief vulkanisme en erosie resulteren in kale leegtes met surrealistische kleurcombinaties die tegelijkertijd overweldigen, ontroeren en inspireren.

Uyuni Zuid Lipez Atacama1
Bolivie Reizen Atacama Specialist 1 23

Een inspirerende leegte

Het land van ijs, vuur, wind en zout strekt zich uit van de laagvlaktes van Peru tot Noord-Argentinië. In het zuiden ontmoeten de uitlopers van Bolivië, Argentinië en Chili elkaar bij borrelende modderpoeltjes. Een snoer van vulkanen wordt weerspiegeld op de uitzichtloze zoutvlaktes.

Hoe onherbergzaam het landschap ook klinkt, onbewoond is het zeker niet. De Altiplano is een uiterst geliefde trekpleister voor viscacha’s, vicuña’s, alpaca's en lama's. De kleurrijke lagunes verzamelen duizenden karmijnrode Jamesflamingo’s bij elkaar.

Chili Reizen 40
Chili Reizen 23
Bolivie Reizen 77

Dak van de wereld

De Altiplano ontdek je per goed uitgeruste jeep. Dit kan crossborder of vanuit één land. In Bolivië trek je van het Titicacameer via de Sajama vulkaan naar de zoutvlakte Salar de Uyuni. De zilvermijnstad Potosi is een toegangspoort in het oosten. In Chili spant San Pedro de Atacama dan weer de kroon. Verkies je Argentinië als uitvalsbasis? Rijd dan over de legendarische Ruta 40 doorheen de ruige Punaregio. Aan jou de keuze!

  • De Altiplanoregio strekt zich uit over: Chili, Argentinië, Bolivië, Peru
  • Beste reistijd: ideaal zijn het voor- en najaar (maart, april, september, oktober, november). De hooggelegen grensregio's Hito Cajon op 4600m (Bolivië - Chili) & Paso Jama op 4800m (Chili - Argentinië) is te vermijden tijdens zomer- en wintermaanden wegens isolatie van hevige sneeuwval.
  • Highlights reisprogramma's: Trans Andes, The High Frontier
  • Signature reisprogramma's: Altiplano crossing (Bolivië), Butch Cassidy (Argentinië - Bolivië), Puna Expedition (Argentinië)
Inspiratie Altiplano Pano

Exploreer de overige thema’s van Zuid-Amerika