BLOG

Montemar Eco villa's

De nieuwe definitie van luxe op de Galapagoseilanden.

geschreven op 18 Maart 2024

Montemar Eco Villa's

Een onderdompeling in een uitzonderlijke wildlife beleving

In oktober 2023 trok Helen 10 dagen naar de Galapagos eilanden en waar ze een bezoek bracht aan MONTEMAR, twee ecologische villa's genesteld in de hooglanden van Santa Cruz op een privédomein van 43 hectare natuurgebied.

MONTEMAR belichaamt de nieuwe definitie van luxe op Galapagos. Omringd door veel comfort en een oase van rust word je hier ondergedompeld in een uitzonderlijke wildlife beleving waarbij je je dagen doorbrengt tussen de grootste populatie Reuzenschildpadden op de Galapagoseilanden.

Hier komen geen grote groepen toeristen, is er geen haast en beleef je de natuur in zijn aller puurste vorm.

Op de meest bevoorrechte plek van Galapagos

Montemar heeft ongetwijfeld de meest bevoorrechte locatie van de hele Galapagos archipel. Ze ligt namelijk midden in het Galapagos Reuzenschildpadden Territorium.

Vanop het domein starten natuurlijke trekpaden waarmee de reuzenschildpadden zich in alle windrichtingenverplaatsen over de hooglanden van Santa Cruz. Na aankomst op Montemar word je uitgenodigd voor een wandeling op het domein waarbij je de aantallen schildpadden niet meer kan tellen, en dit zonder enige andere toerist.

Bovendien nest er in de modderpoel naast de villa's een grote Reuzenschildpadden kolonie waardoor je deze 'giants' het hele jaar door in een haast magische setting kan bewonderen. Dit geldt niet voor andere luxe accommodaties in deze regio. Want tijdens het broedseizoen (februari tot april) kom je relatief weinig landschildpadden tegen elders op het eiland. Om die reden wordt in Montemar ook wetenschappelijk onderzoek verricht.

MONTEMAR is dus ongetwijfeld de beste keuze voor biologen, onderzoekers en koppels of gezinnen die absolute privacy wensen midden in de natuur.

Galapagos Montemar 7
Atacama Be Galapagos Montemar Luxereis 4
Galapagos Montemar Pano Atacama

Je eigen all-inclusive villa met privé chef

Je overnacht in Montemar op basis van een all-inclusive formule waarbij alles inbegrepen is.

Montemar bestaat uit 2 villa’s (voor 4 of 8 personen) waarvan je eentje helemaal voor jezelf hebt. De twee luxe eco-villa's hebben teakhouten vloeren, kunstwerken aan de muur en schuiframen die een geweldig uitzicht bieden op de reuzenschildpadden in de tuin. De kunstwerken aan de muur kan je, indien gewenst, zelfs kopen. Grote families kunnen het hele domein afhuren.

Foodies mogen hun vingers alvast aflikken want ook op culinair vlak word je enorm verwend. Een privé chefkok serveert verfijnde biologische maaltijden en heerlijke kleine snacks tussendoor. Bij het ontwaken staat een dampende kop zelfgekweekte koffie klaar waarmee Montemar reeds talloze prijzen won.

Je excursies worden op maat gecoördineerd door de host. De mogelijkheden zijn eindeloos, van de klassieke boottochten naar de omringende eilanden (privé of in groep) tot scuba diving, kayaking, paddle boarding, surfing, trekking en mountain biking. Er zijn ook e-bikes beschikbaar indien gewenst.

Thuis ver van huis

Eens aangekomen word je met open armen verwelkomd door Roberto Plaza en Reyna Oleas, de uiterst sympathieke en intelligente gastheer- en vrouw die hier al 25 jaar wonen. Reyna en Roberto zijn de bedenkers en architecten van Montemar Eco Villa's. Roberto is bioloog en is sinds 1994 natuurgids op de Galapagos, Reyna combineerde een diploma natuurwetenschappen met een MBA. Doordat de eigenaars (die Galapagos op hun duimpje kennen) ook je hosts zijn tijdens het hele verblijf, krijgt je Galapagosreis een heel bijzondere en persoonlijke touch waardoor je beleving uitblinkt tegenover vele andere.

Dagelijks kan je 's ochtends deelnemen aan een yogales met Reyna, buiten op het panorama deck tussen de schildpadden, en op aanvraag zijn mindfulness sessies en massages mogelijk.

Galapagos Montemar 8
Galapagos Montemar © Helen De Meyer 4
Galapagos Montemar 2
Atacama Be Galapagos Montemar Luxereis 3
Galapagos Montemar 6

Een voorbeeld van ecologisch reizen

Het mooiste aan je hele verblijf is je ecologische voetafdruk die nergens in Galapagos zo klein is als hier. Montemar vangt immers 100% van haar water op uit neerslag. Als je weet dat wolken de Galapagos bereiken na duizenden kilometers oceaangebied zonder enige interactie met bewoond gebied, dan mag je er prat opgaan dat je water drinkt uit één van de meest zuivere bronnen op onze aarde. Daarnaast wekt Montemar 99% van haar energie op met zonnepanelen en een zonneboiler.

Voor de bouw van deze architecturale villa's werden voor 70% lokale materialen gebruikt zoals Bamboe, Spaanse Ceder en Lavasteen. Ze dragen bovendien bij aan een aangenaam koel klimaat waarbij airconditioning of verwarming overbodig zijn (op de evenaar!), en creëren een heel authentieke sfeer.

Een verblijf van 6 à 8 dagen

Ben je helemaal overtuigd van de parel die Montemar is? Dan raden we je zeker nog aan voldoende tijd te nemen om optimaal te genieten van de once-in-a-lifetime locatie met een verblijf van 6 à 7 nachten. Het minimum verblijf is 5 nachten.

Hieronder lichten we kort de twee villa's toe. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat.

Villa Tortuga

4 slaapkamers, 8 personen

Villa Tortuga is de meest luxueuze villa, met 271 vierkante meter binnenruimte en 120 vierkante meter buitenruimte. De villa accommodeert 6 à 8 personen in vier ruime slaapkamers, waarvan 3 kamers een kingsize bed en eigen privé terras hebben. De masterbedroom beschikt over een privé badkamer. Kamer twee en drie delen dezelfde badkamer. Tot slot is er nog een vierde kleinere kamer met een queensize bed en eigen badkamer. Villa Tortuga blinkt vooral uit met haar prachtige woonkamer met open keuken en grote gezellige buitendeck met zithoek, eethoek en buitenkeuken.

Villa Lechuza

2 slaapkamers, 4 personen

Villa Lechuza accommodeert 2 à 4 personen op een oppervlakte van 77 vierkante meter binnen en 19 vierkante meter buiten. Er zijn twee ruime slaapkamers met een queensize en King-size bed. Elke slaapkamer heeft een privé badkamer. Je komt binnen via een open keuken met eetkamer en een kleine zithoek. Meestal vertoef je echter buiten, in de al fresco eethoek.

Atacama Be Galapagos Montemar Luxereis 2
Atacama Be Galapagos Montemar Luxereis 1
Montemar Galapagos 1
Galapagos Montemar 4
Galapagos Montemar 3

geschreven door Helen

Helen 2022

Andere reissuggesties