BLOG

Parque Futangue

Parel in het Valdiviaanse regenwoud

geschreven op 12 Augustusus 2022

Futangue Hotel en Spa

In de graslanden nabij het Rancomeer in het Chileense merengebied ligt het comfortabele Futangue Hotel en Spa. Zijn architectuur is geïnspireerd op het omringende jaarrond frisgroene Valdiviaanse regenwoud en harmonieert mooi met de landelijke omgeving, de traditionele boerderijen en landhuizen die zo typerend zijn voor het zuiden van Chili.

Futangue Hotel en Spa opende zijn deuren pas in eind 2018 en toont je het gelijknamige 13.500 hectare groot privé-reservaat. Met zijn uitzonderlijke rustige ligging van de gebaande paden is dit een uitgewezen bestemming voor natuurfotografen en actieve reizigers. In tegenstelling tot de gekende regio's als Pucon en Puerto Varas is dit gedeelte van het merengebied in Chili nog steeds zeer ongerept en authentiek.

Hotelgasten genieten hier van een netwerk van 120 km aan fantastische wandel- en mountainbike trails door dichtbegroeide regenwouden en langs turquoise lagunes. Hangbruggen voeren je langs watervallen naar uitkijkpunten met adembenemende bergpanorama's. Je vindt paden van alle wandelniveau's.

De omvang van het Futangue park, het luxueuze hotel als uitvalsbasis en de grote diversiteit aan landschappen maakt Futangue een niet te missen bestemming op je reis door Chili.

Je verblijf

Futangue Hotel & Spa beschikt over 16 ruime kamers. In de Explorer's House bevinden zich nog eens tien extra kamers. Deze gebouwen liggen zo'n 120 meter van elkaar verwijderd maar delen hetzelfde restaurant.

Het hotel is ingericht in de stijl van de lokale Mapuche cultuur waarbij de prachtige textielkunst en authentieke voorwerpen meteen in het oog springen.

Sinds 2020 kunnen actieve gezinnen of koppels overnachten in de 'Geyser's Cottage', waar je geniet van volledige privacy. Je bereikt deze afgelegen privé woning aan het einde van een fraaie 4 uur durende wandeling vanuit het hotel. Deze 170m2 grote bungalow met twee verdiepingen beschikt over twee slaapkamers, twee badkamers, een eet- en woonkamer en een terras met een ongeëvenaard uitzicht op geisers en fumarolen. Buiten geniet je van een rustieke barbecueplek en warmwaterbronnen.

Tijdens een verblijf in Futangue kies je tussen een formule in volpension met vrije dagen en een huurwagen of een all-in formule op basis van activiteiten en volpension. Naast de uitgebreide wandelmogelijkheden kan je ook gaan raften, paardrijden, mountainbiken en vliegvissen op een van de turquoise meren.

Na een actieve dag buiten in de natuur is het heerlijk ontspannen in Futangue's ongelooflijke spa.

Futangue 3
Futangue 4
Futangue 7
Futangue 9
Futangue 8

Bereikbaarheid en reistijd

Ondanks de afgelegen ligging is Futangue het hele jaar door vlot bereikbaar via goed onderhouden wegen vanaf drie luchthavens; Osorno (108 km), Valdivia (143 km) en Puerto Montt (207 km).

In tegenstelling tot Torres del Paine (Zuid-Patagonië), is Futangue het hele jaar door open en bleef het gespaard van het massatoerisme. Overweeg dit hotel vooral tijdens de vakantieperiode die plaatsvindt van december tot februari en rond Pasen, wanneer Chilenen zelf massaal aan het reizen zijn.

Hier heerst een gematigd nat klimaat, met een jaarlijkse neerslag van bijna 4.000 mm, voornamelijk tussen maart en november. De hoogteligging varieert van 90 meter tot 1.600 meter met regelmatig sneeuwval boven de 1000 meter tussen juni en september. In de zomer schommelt de temperatuur tussen 8 en 30 graden Celsius en in de winter tussen -4 en 4 graden.

In de zomer (december - maart) geniet je van warme dagen maar biedt het het Valdiviaanse regenwoud de perfecte verkoeling. In de herfst (maart tot half juni), lokken de lengabomen met hun oogverblindend okergele en vuurrode kleurpallet de meeste fotografen. Tijdens de wintermaanden (juni - september) trotseer je de frisse bos- en berglucht terwijl liefhebbers in het voorjaar (september - oktober) kunnen gaan vliegvissen.

Futangue 2
Futangue 1

geschreven door Helen De Meyer

Helen 2022

Andere reissuggesties