ARGENTINIË

Argentinië reizen

Ben jij op zoek naar een land vol passie, superlatieven en contrasten? Dan is door Argentinië reizen een ervaring die je een leven lang met je mee zult dragen. Treed in de geest van Borges, Evita Perón, of de avonturiers Ernesto Che Guevara en zijn vriend Alberto. Drink een cafecito met de Porteño’s van Buenos Aires. Raak gecharmeerd in de oude volkswijk La Boca met zijn graffiti kunst en hoge Montmartre-gehalte, of dwaal door San Telmo waar elke straathoek tango en Carlos Gardel ademt.

Met een oppervlakte van 2.780.400 km² is Argentinië na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika. Tijdens een rondreis valt er dan ook genoeg te zien en te beleven, want voor elke natuurliefhebber én levensgenieter zijn er in alle windrichtingen ontelbare mogelijkheden voor spectaculaire individuele reizen.

Individuele reizen Argentinië

Je reist in het land van de pampa’s en de kaarsrechte wegen. Onze reisroutes leiden je door ruige sierra’s en quebrada’s, langs gerenommeerde wijnhuizen en immense gletsjers naar kliffen vol wildlife. Bij de groene oase Iguazu wacht een spektakel van wereldformaat. Bulderend en kolkend. Nergens anders valt zo’n volume water over hoge basalten rotskliffen de diepte in.

1500 km oostwaarts contrasteert het Noordwesten met ruige kloven, woestijnen en zoutmeren waar grote kolonies flamingo’s vertoeven. Dooraderde berghellingen met metershoge cactussen en Quechua markten leiden je er over de Argentijnse Puna naar de Altiplano. Individueel door Argentinië reizen brengt je in aanraking met de natuur in al haar eindeloze verschijningsvormen.

Argentinië

Patagonië rondreis

In het zuiden lonken de tijdloze landschappen van het ongerepte Patagonië. Van de Rio Negro tot Vuurland, krijgt het begrip ‘ruimte’ een nieuwe invulling. Geniet van Zwitserse nostalgie in Bariloche en proef een stukje Argentijns vlees ‘asado à la parrilla’ met een goed glas wijn in een authentieke estancia bij Calafate.

Wandel door ruwe landschappen langs meren met ijsbergen naar het Fitz Roy massief en voel je nederig aan de voet van immense gletsjerfronten. Observeer walvissen, pinguïns, zeeolifanten en zeeleeuwen in onoverzienbare aantallen op de Peninsula Valdez of maak een adembenemende vijfdaagse cruise door Vuurland vanuit Ushuaia.

Door Argentinië reizen: wat is de beste tijd?

De immense oppervlakte van dit prachtige land zorgt ervoor dat het opgedeeld kan worden in verschillende klimaatzones. Daar waar het noorden en midden het hele jaar zijn te bezoeken, is het aan te bevelen van oktober tot mid-april door het zuiden van Argentinië te reizen. Je verblijft er dan in de aangename lente-, zomer- en herfstperiode.

In Argentinië blijft het zelden bij één bezoek, want 'alle' mooie plekken bezoeken tijdens één rondreis (tijdens de ideale reisperiode) is volstrekt onmogelijk.

Heb je vragen over onze individuele Argentinië reizen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet en bel ons vrijblijvend op +32 9 398 28 76, stuur een mailtje of meld je aan voor één van onze infoavonden.

Onze reizen in Argentinië

FILTER
Reset
Filter

U heeft 0 resultaten

BESTEMMINGEN
Type
DUURTIJD

Contacteer ons

T. +32 9 398 28 76

E.

Klokkenluider policy

Vergund reisbureau

web: matuvu.nu