PERU

HIGHLIGHTS Best of Peru

HOOGTEPUNTEN IN NOORD- EN ZUID PERU

Reisprogramma

ONTDEK THE BEST OF PERU IN DETAIL

Noor Peru Rondreizen Hoogtepunten Chanchantrujillo

1 Lima

Dagvlucht naar Lima. Bij aankomst een privétransfer naar het hotel.

Peru Reizen Sipan2

2 Chiclayo - Graf van Sipán

Ochtendvlucht naar Chiclayo. Bij aankomst word je opgewacht door een privé gids en naar Huaca Rajada in Sipán gebracht voor een bezoek aan de 4 graven van de invloedrijke krijgsheer van Sipan & het bijhorende museum (maandag gesloten) van Lambayeque. De site van Sipan herbergt een indrukwekkende archeologische vondst van gouden en zilveren voorwerpen, maskers en sieraden uit de Moche cultuur (100-700 na Christus) en was één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de vorige eeuw (ontdekking 1987) die door National Geographic vergeleken werd met de ontdekking van het graf van Toetanchamon.

Atacama Peru Reizen Huaca Del Sol Trujillo

3 Trujillo & tempels van Zon en Maan

Transfer (4 uur) naar Trujillo voor een bezoek aan de tempels van de Zon en de Maan. Deze piramidevormige bouwwerken zijn volledig opgetrokken uit lemen blokken en liggen op een tiental kilometer ten zuidoosten van Trujillo. Ze zijn versierd met prachtige muurschilderingen en mozaïeken die verhalen over de godenwereld van de Moche cultuur. Transfer naar je hotel in Trujillo.

Atacama Peru Reizen Trujillo Chan Chan

4 Het paleis van Chan Chan

In de voormiddag bezoek je samen met je privé gids de grootste pre-Colombiaanse stad in Amerika en de grootste lemen stad ter wereld. Chan Chan was de hoofdstad van het Chimu-rijk en strekte zich uit van het huidige Lima over de hele noordkust van Peru, tot aan de grens met Ecuador. Achter de 10 meter hoge Adobe muren ligt een impressionante collectie van koninklijke vertrekken (ciudadelas), kleinere woonruimtes voor het gewone volk, opslagruimtes, binnenhoven en immense begraafplaatsen. Vrije namiddag om rustig door het koloniale Trujillo te slenteren. De stad blinkt uit met enkele prachtige historische woningen (waarvan enkelen mooi gerestaureerd werden) met voorgevels, waarin vooral de kunstig uitgewerkte tralies voor de ramen en de vaak prachtig uitgesneden houten balkons opvallen. Deze herenhuizen behoren zonder twijfel tot de mooiste van Peru.

Atacama Peru Reizen Santa Catalina

5 Trujillo - Arequipa

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar de ‘Witte stad’ Arequipa (tussenstop in Lima).

Atacama Peru Reizen Arequipa Kathedraal

6 Arequipa

Privé begeleide stadswandeling door het historisch centrum. Je bezoekt het centrale plein Plaza de Armas, een populaire ontmoetingsplek van de Arequipeños en trekt daarna naar de kathedraal en de jezuïetenkerk La Compañía waar een overdadige barokstijl subtiel gecombineerd werd met het animistische van lokale indianenreligies. Je bekijkt het Santa Catalina-klooster, één van de mooiste koloniale religieuze gebouwen van Peru, en het antropologisch museum waar het gemummificeerde lichaam van het Inca-meisje Juanita bewaard wordt. De mummie werd gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en werd dankzij de vrieskou perfecte bewaard teruggevonden. Liefhebbers kunnen de dag afsluiten in één de uitstekende restaurants van Arequipa.

Atacama Peru Reizen Colca Valley

7 Colca canyon

Je wordt opgehaald aan het hotel voor een driedaagse excursie in kleine internationale groep naar de Colca canyon.

Een 4 uur durende rit brengt je voor de middag door een landschap van kale rotswoestijn en een snoer van vulkanen naar de Peruviaanse hoogvlaktes. Na ongeveer 2 uur rijden stop je in Pampas Cañahuas waar groepjes vicuñas en alpacas gespot kunnen worden in het Aguada Blanca Salinas nationaal reservaat. Na enkele foto’s bij het hoogste punt op 4900m, de ‘Mirador de los Andes’ volgt een spectaculaire afdaling naar je hotel in Chivay en Yanque (3400m), mooi gelegen in de groene Colca-vallei. De hellingen van de kloof zijn bedekt met landbouwterrassen en kleine dorpjes.

Een vrije namiddag in de Colca vallei wordt aangeraden om voldoende te acclimatiseren.

Atacama Peru Reizen Colcacanyon3

8 Colca Canyon

Voor dag en dauw vertrek je met de groep naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar de kloof een diepte van ongeveer 1200 meter bereikt. Vooral ‘s ochtends laat de machtige Andescondor (die tot de grootste vliegende vogels op aarde behoort) zich zweven op de opstijgende thermiek van de valleibodem. Daarna gaat het naar het dorp Cabanaconde waar je luncht (niet inbegrepen). Via een paar koloniale dorpjes keer je terug naar het hotel in Yanque of Chivay.

Na de middag voorzien we een ontspannende wandeling in de vallei naar de ruïnes van het Oqolle amfitheater, de Uyu Uyu ruïnes en de warmwaterbronnen van Yanque’s aan de rand van de Colcarivier. Op aanvraag kan deze trip te paard gebeuren.

Atacama Peru Reizen Condor 2

9 Colca canyon - Puno

Vrije voormiddag. Via een paar koloniale dorpjes keer je terug naar Chivay waar je per toeristenbusje over de hoogvlakte naar Puno reist, een rit van ongeveer 7 à 8 uur.

Atacama Peru Reizen Titicaca8

8 Lago Titicaca

Dagexcursie per comfortabele speedboot op het Titicacameer (in internationaal gezelschap). Je start op Taquile, een rotsachtig eiland dat je na een eenvoudige maar steile wandeling uitgebreid verkent. De bewoners hebben een duidelijk Spaanse invloed en houden een eeuwenoude weverstraditie in ere. Zowel mannen als vrouwen dragen er hun traditionele kledij. Daarna richting het schiereiland Capachica en community Santa Maria – Llachon waar je kennismaakt met de traditionele “Pachamanca” kookwijze en luncht (inbegrepen). Tot slot meer je aan bij één van de drijvende rieten eilanden van de Uros-indianen. Het leven van de Uros was onlosmakelijk verbonden met het totora-riet dat overvloedig de ondiepe wateren van het meer bedekt. Het riet wordt voor allerlei doeleinde gebruikt, als voedsel maar ook voor de bouw van huizen, meubilair, boten, etc.

Atacama Peru Reizen Titicaca7

9 Vlucht naar Cusco

Privé luchthaventransfer en binnenlandse vlucht naar Cusco. Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Vrije namiddag in Cusco.

Atacama Peru Reizen Cuzco 2

10 Cusco & Sacsaywaman

’s Ochtends een begeleide stadswandeling door de oude Inca-hoofdstad Cuzco (3400m). Je bezoekt de kathedraal op het plein Plaza de Armas, gelegen tussen de Compañia de Jesus kerk links en de kerk El Trumfo rechts, en wandelt door smalle kasseistraatjes met oude Inca-muren naar de kunstenaarswijk San Blas. Hier bekijk je witgeschilderde koloniale woningen met rijk bewerkte houten balkonnetjes. Na een korte stop bij de markt van San Pedro bezoek je de Coricancha, de belangrijkste tempel van het Inca-rijk opgedragen aan de Zonnegod Inti. De tempel was net als Machu Picchu een Inca-meesterwerk, want de muren waren ooit volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over). In de 16e eeuw bouwden de Dominicanen een kerk op de tempel. Je eindigt het bezoek bij de indrukwekkende citadel Sacsaywaman waar je geniet van een prachtig panorama over Cusco. Vrije namiddag in Cusco.

Peru Reis Atacama Fietsen

13 Moray & Maras fietstocht

Rit naar Maras voor een privé mountainbike tocht van ongeveer 1 à 2 uur (afhankelijk van je tempo) over een heuvelachtige grintweg naar de cirkelvormige terrassen van Moray, een experimentele landbouwsite waar de Inca’s de kweek van verschillende gewassen onderzochten in diverse klimaten. Een andere theorie zegt dat het terrascomplex een astronomisch observatorium was. Nadien volgt een leuke afdaling naar de fotogenieke zoutmijn van Maras. Het water waaruit men het zout wint komt uit een bron in de bergen en wordt afgeleid naar een mozaïek van ontelbare opvangbekkens waar het water kan verdampen.

Na de lunch (inbegrepen) word je naar Ollantaytambo gebracht waar je op de trein stapt naar Aguas Calientes.

Wanneer deze uitstap plaatsvindt op dinsdag, donderdag of zondag maakt voor de fietstocht nog een stop bij de indianenmarkt van Chinchero. Op andere dagen bezoek je de ruïne van Ollantaytambo.

Mountainbikes, helm, knie- en elleboogbeschermers zijn inbegrepen.

Atacama Peru Reizen Machu Picchu

14 Machu Picchu

Met een ligging tussen 2 steile bergen, op een hoogte van 2430 meter én op de grens tussen de mistige evenaarswouden en de hoge Andes is Machu Picchu het meesterwerk van de Inca beschaving. Dit laatste toevluchtsoord werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daardoor niet vernietigd. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Je wordt opgewacht door een gids aan het hotel. Na een rit van 20 min per shuttlebus bereik je de poort van de site. We voorzien een korte rondleiding van ongeveer 2.5 uur met Engelstalige privégids alsook wat vrije tijd voor vrijblijvende wandelingen naar de Inca-brug of de Zonnepoort Inti Punku.

Mits wat klauterwerk en supplement kan je nadien de Huayna Picchu beklimmen voor een bezoek aan de tempel van de maan en schitterende uitzichten op de site en haar omgeving. Contacteer ons voor meer informatie. Kort na de middag neem je de trein naar Ollantaytambo waar we je opwachten voor een privé transfer naar Cusco.

Peru Zuid Amerika Reis Specialist Atacama2

15 Vrije dag Cusco

Vrije dag Cusco met optionele activiteiten.

Liefhebbers kunnen voor het bezoek aan Machu Picchu de tweedaagse Inca trail toevoegen (een dagwandeling van ong. 5 uur naar de Zonnepoort van Machu Picchu).

Atacama Peru Reizen Cuzco2

16-17 Vertrek uit Cusco

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel en aankomst de volgende dag.

Andere reissuggesties