BLOG

Hacienda La Danesa

Een luxueuze farmstay op een uur van Guayaquil

geschreven op 9 Januari 2020

Hacienda La Danesa

Hacienda La Danesa is geen gewoon hotel maar een koloniaal landgoed waar elke gast warm en persoonlijk onthaald wordt. Kortom, een plek waar je je thuisvoelt!

Deze veeboerderij is al meer dan 50 jaar de thuis van de Olsen Peet familie die op hun 500 hectare groot domein een bloeiende veehandel hebben. Ze produceren 2.000 liter melk per dag waarvan onder meer verse kaas gemaakt.

Naast de veeactiviteiten onderhouden ze plantages met cacao en teakhout.

De keuken is zonder twijfel één van de hoogtepunten van je verblijf in de hacienda.La Danesa gaat er prat op dat de maaltijden op de boerderij worden bereid met verse natuurlijke ingrediënten en dit volgens Ecuadoriaanse recepten.

Tijdens het ontbijt geniet je van het farm-to-table concept, waarbij enkel verse en kwaliteitsvolle producten op je bord terecht komen. Tropisch fruit, versgeperste vruchtensappen, koffie, thee en water zijn eveneens inclusief bij je verblijf. Lunch en avondmaal worden geserveerd in het al fresco restaurant, en ook picknicks kunnen geregeld worden.

Vierkant1 Hacienda La Danesa Ecuador
Vierkant2 Hacienda La Danesa Ecuador

Een verblijf is mogelijk op basis van kamer en ontbijt of volpension. 's Ochtends wordt er verse koffie naar je kamer gebracht.

Hacienda La Danesa heeft 6 gastenkamers (opgedeeld in drie categorieën), allen met airconditioning, regendouche en comfortabel ingericht met grote kingsize bedden, prachtig textiel en houten meubilair.

  • Heritage rooms (2 kamers) zijn geschikt voor 2 volwassenen en hebben een oppervlakte van 25m².
  • Restored stables (2 kamers) hebben een kleine living en zijn 80m² groot. Ze accommoderen 2 volwassenen en 1 kind.
  • De garden cottage (70m²) biedt extra privacy aan 2 volwassenen en 1 kind door de privé ingang en veranda.
  • De family garden cottage of family villa (100m²) geniet van prachtige zichten op de tuin en is de enige met 2 slaapkamers. De villa is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen en heeft een eigen keukentje, veranda en open living.
Tegel1 Hacienda La Danesa Ecuador
Tegel2 Hacienda La Danesa Ecuador
Tegel4 Hacienda La Danesa Ecuador

Alle gasten van de haciënda kunnen op eigen houtje wandelingen maken in de omgeving of de cacaoplantage bekijken. Je kan er fietsen (gratis ter beschikking) of zwemmen in de rivier. Bij de receptie liggen gratis yogamatjes, verrekijkers en grote rubberbanden waarmee je de rivier kan afdobberen (tubing), heerlijk. Ga eens helpen bij het melken van de koeien en proef van de artisanale producten.

Maar het loont ook de moeite deel te nemen aan de optionele excursies (tegen extra kost) zoals paardrijtochten. De familie heeft ook een aantal prachtige pinto paarden waarmee schitterende ritten gemaakt kunnen worden in de omgeving. Andere opties zijn deelnemen aan de bijenteelt, een kookles of chocoladeworkshop volgen.

Een van de mooiste excursies brengt je naar het nevelwoud 'La Esperanza', een must voor vogelliefhebbers, dat op 30 minuutjes rijden ligt.

Vierkant3 Hacienda La Danesa Ecuador
Vierkant5 Hacienda La Danesa Ecuador

Hoe reis je naar Hacienda La Danesa?

Het hotel ligt op 1,5 uur rijden van Guayaquil, ong. 3 uur rijden van Riobamba en 3,5 uur rijden van Cuenca.

Er is momenteel nog geen zwembad al zou er wel een komen in de toekomst. Er is WIFI (wel soms zwak signaal) en het is mogelijk te betalen met kredietkaart. Ondanks de ligging aan de rivier heb je hier weinig last van muggen.

Andere reissuggesties