BLOG

Herbronnen in de woestijn

Nayara Alto Atacama

geschreven op 17 April 2019

Nayara Alto Atacama

In harmonie met het landschap

Onder de horizon van het Altiplano plateau met spitse vulkanen, rokende geiservelden en hemelsblauwe hooglandmeren ligt Nayara Alto Atacama. Aan de rand van de zoutvlakte in een duinlandschap van serene schoonheid wordt dit hotel op harmonieuze wijze opgenomen in de terracottakleurige Catarpe vallei.

Enkele van de beste Chileense architecten, ontwerpers en landschapsarchitecten werden samengebracht bij de creatie van dit uniek all-inclusive vijfsterrenhotel. De architecten kozen voor een combinatie van gezellige kleine ruimtes die naadloos aansluiten bij de kurkdroge woestijn en haar eeuwenoude indianencultuur.

Altoatacama Chili17
Altoatacama Chili8

Avontuur en verwennerij hand in hand

Per hotelbusje word je van de luchthaven in Calama naar het oasedorpje San Pedro gebracht, een rit van ca. 1 uur. Na een warm onthaal bespreek je met je gids een persoonlijk excursieprogramma dat op je lijf geschreven is. Ook krijg je uitleg over de openingstijden van het restaurant en de bijzondere spafaciliteiten die deze keer inbegrepen zijn bij je verblijf... zelfs een massage.

In tegenstelling tot andere hotels in San Pedro ligt Nayara Alto Atacama op 3 km buiten het centrum, op een boogscheut van de adembenemende Valle de Marte en de ruïne van Quitor. Daarmee is het hotel een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoogste en droogste plek op aarde.

Nayara Alto Atacama focust op een gemoedelijke huiselijke sfeer waarbij de privacy van de gasten steeds gerespecteerd wordt. Naast de inkomhal bevindt zich een knusse zithoek met muurtekeningen en een gezellige open haard. Daartegenover ligt het restaurant met binnen- en buitenlounges.

De 42 ruime kamers zijn onderverdeeld in 3 categorieën (Tilo suites, Catarpe kamers en Quitor kamers) en genieten allen een schaduwrijk privéterras met ligbed.

Het hotel blinkt uit met z'n duurzame en ecologische aanpak en de sterke band met de lokale Atacameño cultuur. O.a. in de lokale keuken maar ook in de interieurs met een "Andescape" design, een concept met decoratieve flora en fauna. Zo lopen er in de tuin ook lama's en alpaca's rond.

Wist je dat de Atacama sterrenhemel tot de mooiste ter wereld behoort?

Een grote troef van Nayara Alto Atacama is het privé open deck sterrenobservatorium. Je voelt je overweldigd door buitenaardse maanlandschappen bij volle maan of door de eindeloze rust onder de sprookjesachtige sterrenhemel.

Hoewel de interieurs, lounges, spa en buitenzwembaden uitnodigen om dagenlang te genieten en te herbronnen... lonkt de Altiplano. Je kan niet wachten om erop uit te trekken en de surrealistische landschappen van de Atacama te gaan ontdekken.

Nayara Alto Atacama is meer dan een gewoon hotel, het is een bestemming op zich!

Altoatacama Chili9
Altoatacama Chili12

De Altiplano lonkt...

Een ruim aanbod aan excursies naar keuze

Overdag kies je uit één van de aangeboden excursies (maar liefst 30). Zowel halve dag- als volledige dagactiviteiten worden aangeboden in drie verschillende fysieke niveaus.

Zo zijn er Altiplano jeeptochten en fotosafari's naar hooglandmeren en lege vlaktes rond actief vulkanisch gebied, culturele uitstappen en uitdagende vulkaanbeklimmingen. Of wat dacht je van een avontuurlijke MTB-tocht of wandeling door canyons bedekt met een dikke glinsterende zoutkorst.

Wie de omgeving grondig wil verkennen, kan hier gerust een hele week doorbrengen. Je maakt de excursies in kleine groep en in het gezelschap van andere hotelgasten (maximum 7 personen). Privé excursies zijn mogelijk op aanvraag en mits supplement.

Alto Atacama Desert Lodge Chile Specialist
Altoatacama Chili5
Altoatacama Chili6

De smaken van de Atacama

De lodge staat gekend om zijn gerenommeerd binnen- en buitenrestaurant met à la carte menu waar de beste chefs van Chili zorgen voor een scala aan gastronomische gerechten met lokale ingrediënten en recepten. Uiteraard worden bijhorend enkel premium wijnen geserveerd.

Tijdens halve dagexcursies lunch je in het hotel. Tijdens de langere excursies wordt een lunchbox voorzien of word je verwend met een picknick lunch op een magnifieke locatie, aan de oevers van grote zoutmeren of aan de rand van een weids geiserveld.

Alto Atacama Desert Lodge Chile Pano3

Herbronnen in de woestijn

Tussendoor is het genieten in de zes buitenzwembaden en de Puri Spa, onlangs benoemd tot een van de 10 beste kuuroorden in Latijns-Amerika door Spa Finder. Voor de middag kunnen liefhebbers eveneens gratis een massage regelen (ter vervanging van een halve dagexcursie).

Ondanks het feit dat je in de droogste woestijn ter wereld vertoeft, is natuurlijk water niet afwezig. Het smeltwater van besneeuwde vulkanen sijpelt hier van het hoogplateau naar beneden en maakt van San Pedro de Atacama een oase waar lichaam en geest herbronnen.

Na een dagje woestijnzand en intens avontuur wacht een vitaliserende ervaring met kristalhelder water, warme stenen en aromatische geuren. Spa opties zijn onder andere een Finse sauna, Turks bad, Schotse douches, hot tubs binnen en buiten,…

Verwen jezelf, sluit je ogen. Nayara Alto Atacama doet de rest....

Altoatacama Chili3
Altoatacama Chili2
Altoatacama Chili19

Andere reissuggesties