PERU

SIGNATURE The Condor's Nest

Landschappelijke en culturele hoogtepunten van Noord- en Zuid-Peru

Nuttig om weten

De ideale reisperiode voor Noord- en Zuid-Peru valt van mei t.e.m oktober. Tijdens onze zomermaanden (juni tot augustus) is het warm (20°C) en helder in de Andes en de regio Chiclayo - Trujillo. Chachapoyas ligt op de grens tussen de Andes en het regenwoud en heeft het hele jaar door een zonnig en zeer vochtig klimaat. Regen valt dagelijks maar duurt nooit lang. Men spreekt over 4 seizoen per dag. ’s Avonds kan het in Cusco snel afkoelen, soms tot het vriespunt. Wie reist tijdens het tussenseizoen (april – mei) geniet naast wat meer neerslag van groenere landschappen en minder toeristen. 

Het deel rond de Colca Canyon en Cusco situeert zich op hoogte. Kortademigheid, lichte hoofdpijn en een beetje vermoeidheid zijn normale verschijnselen. Het is belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen. Neem voldoende nachtrust en lichte maaltijden,

Arequipa 2300m | Colca canyon 4900m - 3400m | Cusco 3400 | Machu Picchu 2400m | Gocta lodge 1800m | Kuelap 3000m 

Alle overnachtingen op basis van kamer met ontbijt. Overige inbegrepen maaltijden: 3 x lunch en 3 x avondmaal. Reken op een budget van 20 à 25 euro per persoon per dag voor niet inbegrepen lunch en avondmaal.

Het programma is haalbaar voor iedereen met een gezonde basisconditie. Hier en daar maak je korte wandelingen over bergachtig terrein. Het bezoek aan Moray - Maras per fiets kan indien gewenst ook per wagen gebeuren. De wandeling naar de Gocta lodge is pittig maar haalbaar voor iedereen met sportieve ingesteldheid. Ondanks de grote hoogte zijn er elders geen grote fysieke inspanningen. Dit programma is echter niet aan te raden aan wie slecht te been is.

Atacama werkt ter plaatse samen met een professioneel betrouwbare team en gediplomeerde Engelstalige gidsen, 24/24 bereikbaar in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Een internationale reispas, geldig tot minstens zes maanden na terugkeer. Een (gratis) toeristenvisum ontvang je bij aankomst in de luchthaven. Voor de reservatie van de  binnenlandse vluchten hebben we bij reservatie je reispasgegevens nodig. 

Ideaal reisprogramma voor wie Noord- en Zuid-Peru grondig wil bezoeken al dien je er rekening mee te houden dat de toeristische infrastructuur in Noord-Peru een stuk beperkter is dan in het Zuiden. Er zijn weinig luchthavens en de wegen verkeren soms in slechte staat waardoor er hier en daar lange trajecten overland dienen afgelegd te worden. Op maat kan deze reis nog verder uitgewerkt worden met verlengingen naar o.a. Tambopata nationaal park (Amazone bij Puerto Maldonado), de Nazca lijnen of de zoutvlakte van Uyuni (Bolivie).